CategorieenMenu
Een familiebedrijf met 75 jaar ervaring
Logo BouwGarant
 
2015051514311136

Aannemersbedrijf Bout & Zn.: al vier generaties vakmanschap!

Johannes Bout startte rond 1925, samen met drie compagnons, een aannemersbedrijf.
Onder de naam: ‘Combinatie Bout en Slokker’ bouwden zij huizen in en om de gemeente Huizen.

Begin jaren 30

Begin jaren 30 moest Johannes Bout vanwege ziekte de zaak verlaten. Slokker en zijn zoons zetten het bedrijf voort. In 1934 keerde de naam Bout weer terug. Aannemersbedrijf Bout en Schaap had tot aan de Tweede Wereldoorlog verschillende projecten onder zijn hoede.
 Onder andere drie hallen voor de Balatum (tegenwoordig BN International).

Na de Tweede wereld oorlog

Na de Tweede Wereldoorlog pakte Aannemersbedrijf Bout en Schaap de draad weer op. Het bedrijf werkte samen met andere aannemers aan de renovatie van de verwoeste gebouwen in het land. In 1947 stapt Schaap uit het bedrijf en gaat Johannes Bout alleen verder.

Rijksgebouwen

In 1954 komt Jac. Bout, de grootvader van de huidige directeur, de zaak versterken. Samen met mede-eigenaar Kos werkt het aannemersbedrijf aan de realisatie van rijksgebouwen, het Waterleidingsbedrijf Midden-Nederland en het Gooisch Natuurreservaat.

 

De samenwerking tussen Aannemersbedrijf Bout en Kos en de Rijksgebouwendienst en het waterleidingbedrijf is in de loop der jaren steeds hechter geworden. Een goede samenwerking die ook nu nog een groot deel van de werkzaamheden van Aannemersbedrijf Bout & Zn. bepaalt.

In 1988 wordt de zaak overgedragen aan de zonen van Jac. Bout, Theo en Johan. Onder leiding van de twee  broers wordt jarenlang gewerkt in en rond het Gooi. Elf jaar later, in 1997, treedt Theo Bout uit de zaak. Aannemersbedrijf Bout gaat verder onder leiding van Johan Bout.

De 4e generatie aan zet

In 2002 stapt Michel Bout, de zoon van Johan Bout, in het bedrijf. Vanaf 2009, meer dan 80 jaar later, wordt onder leiding van de vierde generatie Bout een nieuwe maar vertrouwde weg ingeslagen. Op weg naar de toekomst waarin nog vele bouwwerken gerealiseerd zullen worden. 

 

Privacyverklaring | Website door CM Specialist | Sitemap